vrijdag 5 augustus 2011

Kunststof-radio: Gesprek met Lieke Marsman

Lieke Marsman.
Foto overgenomen
van de webiste van
Met andere zinnen.
Twee prijzen op één dag
Literair criticus Arjan Peters uitte zich in enthousiaste bewoordingen over de jonge dichteres Lieke Marsman (geboren 1990). Nomen est omen ben je dan geneigd te denken, ook al is bekend dat ze geen familie van de in 1940 omgekomen dichter met dezelfde familienaam is, maar misschien is verwantschap in ander opzicht wel iets om, na kennisname van haar poëzie, over na te denken.
Ze kwam onder meer in het nieuws door het feit dat ze, in juni van dit jaar, op één dag twee onderscheidingen mocht ontvangen: de C. Buddingh'-prijs voor het beste prozadebuut en de Debuutprijs van het Belgische tijdschrift Het liegend konijn.

Radiogesprek met de dichteres
In het NTR-radioprogramma Kunststof dat op dinsdag 9 augustus, tussen 19:02 uur en 20:00 uur via Radio 1 zal worden uitgezonden, kan men oorgetuige zijn van een gesprek met Lieke Marsman.
Momenteel studeert zij filosofie te Amsterdam, en is ze redacteur van het literaire tijdschrift Met andere zinnen. Nog zeer jong had ze al een sterke voorkeur voor het lezen van poëzie, hetgeen bij haar leidde tot het schrijven van gedichten. Bij de Kunstbende wist ze reeds aandacht te genereren, en dat geldt ook voor haar bijdragen in de sfeer van Doe maar Dicht Maar.
Uit de korte biografische schets in Met andere zinnen blijkt dat Lieke Marsman nog niet is toegekomen aan de omvangrijke romans uit de wereldliteratuur, maar ze hoopt ooit zover te geraken.

Geen opmerkingen: