woensdag 5 mei 2010

Die Karawane der Bücher donderdag op Arte-tv

De Frans-Duitse cultuurzender Arte-tv presenteert op donderdag 6 mei, in de late namiddag tussen 16:55 uur en 17:40 uur, een documentaire over een zeer uitzonderlijke verzameling  boeken: een karavaan met kamelen met een bibliotheek in Kenia, trekkend door de savanne. 
Het doel van deze reizende bibliotheek is om nomaden en hun kinderen van boeken te voorzien, opdat deze mensen op termijn een betere ontwikkeling zullen hebben verworven, waardoor zij ook een waardevolle bijdrage kunnen leveren voor de verdere uitbouw van scholing, niet alleen van de eigen gezins- en/of familieleden en anderen in hun 'omgeving', waardoor de mogelijkheid zich kan voordoen dat er een kettingreactie ontstaat, die eventueel zal blijken te werken ten faveure van degenen die zich blijven ontwikkelen en daarmee hun intellectueel verworven zaad zaaien, opdat derden zullen (kunnen) oogsten.
Deze 43 minuten durende documentaire onder regie van Herbert Ostwald is een Keniaanse bijdrage aan Arte-tv uit 2010, en deze zal vooralsnog niet worden herhaald. De uitzending zal worden gerealiseerd in HD-kwaliteit op het beeldformaat 16:9, voorzien van stereofonisch geluid. 

__________
Afbeelding: Karavaan in Noord-Kenia. (Foto © Herbert Ostwald.)

Geen opmerkingen: