maandag 17 januari 2011

Drie verhalen van Rudyard Kipling op NDR Kultur

Verspreid over twee avonden worden, in het programma Am Abend vorgelesen van de Duitse regionale radiozender NDR Kultur, samen drie verhalen voorgesteld van de Nobelprijswinnaar Literatuur (1907), Rudyard Kipling (1865-1936), zij het dan ook dat een Duitse stem — die van film-, televisie- en toneelacteur Uwe Friedrichsen (geb. 1934) — deze zal voorlezen.
Film-, televisie- en toneel-
acteur Uwe Friedrichsen
Foto:Hamburg 2010.
Daarbij gaat het om Wie das Elefantenkind seinen Rüssel bekam (oorspronkelijke titel: The Elephant Child) en Wie das Kamel seinen Buckel bekam (oorspronkelijk: How the Camel got his Hump). Deze beide verhalen zijn afkomstig uit de bundel Just so stories, welke voor het eerst is verschenen in 1902. Ze zijn in die Duitse vertaling te beluisteren op maandag 17 januari, tussen 22:00 uur en 22:35 uur in het opgemelde radioprogramma.
Dinsdag 18 januari volgt een derde verhaal van dezelfde auteur, in hetzelfde programma, van dezelfde zender, op hetzelfde tijdstip: Eine Komödie am Wegesrand (oorspronkelijk: A Wayside Comedy) uit 1888, voor het eerst verschenen in India in de krant The Week's News van 21 januari van dat jaar. Later is het ook elders verschenen en opgenomen in diverse bundels verhalen.

Geen opmerkingen: