zondag 27 maart 2011

BBC Four: Vrouwen die liefhebben in twee delen

Voorplat van de Penguin-paperback
van de roman Women in love (1920).
Romans omgewerkt
In 1915  schreef de later beroemde, maar tijdelijk eveneens zeer beruchte [1], Britse auteur David Herbert Lawrence (1885-1930), de roman The Rainbow; in 1920 gevolgd door Women in love. Door velen, onder meer één van zijn biografen, werd hij gezien als hogepriester van de liefde. 
De beide genoemde boeken vormen de basis voor de tweedelige dramaserie, die eveneens de titel Women in love draagt. Daarin spelen onder meer Rosamund Pike, Rachel Stirling en Miranda Bowen.
De korte, maar hopelijk krachtige, serie zal worden uitgezonden in twee afleveringen via BBC Four-tv; het eerste deel in de vroeg nachtelijke uren van zaterdag 26 op zondag 27 maart, tussen 00:35 uur en 03:05 uur onze tijd. Tijdens de uitzending van dit programma wordt over-geschakeld op de zomertijd, vandaar dat het lijkt of dit programma een uur langer duurt dan het geval is.
Het tweede deel wordt een week later door dezelfde zender gepresenteerd.
__________
[1] Berucht is deze schrijver geworden doordat zijn boek Lady Chatterley's Lover uit 1928 in beslag werd genomen op verdenking van pornografische inhoud. Na geruime tijd werd het boek in 1960 van alle blaam gezuiverd aan het einde van een uitermate geruchtmakend proces.

Geen opmerkingen: