maandag 7 februari 2011

Herhalingen van een interview met John Coetzee

John Maxwell Coetzee werd 
in 2003 onderscheiden met 
de Nobelprijs voor Literatuur. 
Uit het VPRO-tv-programma met de titel Van de schoonheid en de troost van Wim Kayzer wordt, op de digitale televisiezender Cultura 24, een herhaling gepresenteerd van de aflevering over de Engelstalige Zuid-Afrikaanse schrijver John Maxwell Coetzee (geboren 1940), die zeer ruim heeft duidelijk gemaakt dat hij uiterst bedreven is op het terrein van het geschreven woord, en wel zodanig dat hij reeds tweemaal is bekroond met de prestigieuze Booker Prize. In 2003 werd Coetzee onderscheiden met de Nobelprijs voor Literatuur.
Inmiddels is wel gebleken dat Coetzee veel minder rap is als het om het gesproken woord gaat. De man is zo'n grote perfectionst dat hij wikt en weegt alvorens iets te zeggen. U kunt zien dat hij die reputatie
 eer aandoet als u kijkt naar het interview dat hem werd afgenomen op Diaz Beach bij Kaap de Goede Hoop en dat in genoemd VPRO-programma werd uitgezonden.
De aflevering van het programma is op bovenvermelde zender te zien op woensdag 9 februari, tussen 20:00 uur en 21:20 uur; een herhaling zal worden uitgezonden op donderdag 10 februari, tussen 16:00 uur en 17:20 uur.

Geen opmerkingen: