zondag 10 mei 2009

Het dappere kleermakertje als Duitse speelfilm

Sprookjes in bewegende beelden
Min of meer in aansluiting op de twee onlangs, vrij snel achter elkaar door de Westdeutsche Rundfunk (WDR) uitgezonden, films op basis van sprookjes, die werden verzameld en in druk werden doorverteld door de gebroeders Jacob en Wilhelm Grimm, presenteert diezelfde zender op zondag 10 mei, 's middags tussen 14:05 uur en 15:05 uur Christian Theede's speelfilm Das tapfere Schneiderlein uit 2008.
De bekendste van alle acteurs die in deze rolprent een rol spelen, is ongetwijfeld Axel Milberg — die de rol van König Ernst vertolkt. Deze in 1956 te Kiel geboren acteur is een tamelijk markante, Noord-Duitse persoonlijkheid die vooral bekendheid geniet als één van de vele ARD-Tatort-commissarissen, maar daarnaast tevens in nog diverse films op andere zenders dan Duitsland 1 te zien is.
Het draaiboek voor de sprookjesfilm Das tapfere Schneiderlein werd geschreven door Leonie Bongartz en Dieter Bongartz; de leiding over het camerateam viel toe aan Philipp H. Timme. De muziek werd gecomponeerd door Peter W. Schmitt.
_________
Afbeelding
: De in Noord-Duitsland geboren en woonachtige film- en televisieacteur Axel Milberg.

Geen opmerkingen: